FC Kleit is en blijft een steeds groeiende organisatie met een goede reputatie. Momenteel zitten we aan 270 actieve voetballers waaronder ±200 jeugdspelers. Sommige ploegen zitten op het maximum aantal spelers.

Wij zouden de goede reputatie graag behouden!

Een goede jeugdwerking moet steeds aan een aantal eisen voldoen. Eén ervan is ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt op en rond FC Kleit, en dat kan alleen met goede afspraken. Daarnaast heeft onze jeugdwerking de bedoeling alle spelertjes op voetbalvlak beter maken en ook leren functioneren in groepsverband, een stuk opvoeding dus, waarbij discipline dan ook hoog staat aangeschreven. Om dit te bereiken zijn er heel wat mensen heel wat uren in de weer voor de club, en dus ook voor de spelers.

 

Het bestuur steekt hun ambitie niet onder stoelen of banken en wil een vaste waarde blijven in 1 ste provinciale, met daarin zoveel mogelijk spelers van rond de kerktoren. Dus moeten we samenwerken om onze jeugdspelers klaar te stomen voor het eerste elftal en daarbij is een goede jeugdopleiding van groot belang. Het behalen van een tweede ster tijdens de audit van Foot pass is de verdienste van jarenlange samenwerking tussen alle medewerkers van Fc Kleit.

Wanneer een goede mentaliteit binnen de club heerst zowel van trainers, begeleiders, ouders, bestuur...zullen we spelers technisch, tactisch en fysiek sterker maken en zullen ze dat ook worden! Daar moet iedereen in geloven!!


Leuke weetjes over Fc KleitOnze fanion in 2022 de titel behaalde in 2de provinciale!

Op 12 mei 2019 onze

U17 de Jeugdcup Oost-Vlaanderen wint!

In mei 2022 de fanion Hofmancup wint! 

270

spelers


21 teams

in competitie